2014. december 24., szerda

2014 Karácsonyi torta. Boldog Karácsonyt!


Tegnap elkészült az idei Karácsonyi tortánk ezzel szeretnék Boldog Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánni! :)
Készülődés folytatódik még ma is. Ebédek és további sütemények ünnepek alatt vagy utána hozom, ahogy időm engedi!
A tortát 23 cm-es keretben 8 tojásos piskótából sütöttem.A krém egészen extra lett. 150 g kristály cukorból karamellt készítettem amit picit hagytam hűlni. Erre 600 g tejszínt ( lidl poharas) öntöttem nagyon lassan melegítettem erre jött 300 g tejcsoki és 150 g   lidl-es toffifee krém lassan krémesre kavartam az egészet. Jól kihűtöttem  két habfixálóval felvertem. 300 g vajat krémesre kevertem. Ezt a karamelles csokikrémhez kevertem. A tortát háromfelé vágtam megtöltöttem bevontam a krémmel maradékot habzsákba töltöttem és dekoráltam vele.
Ét csokit olvasztottam és bonbon formába lapokat készítettem belőle éjjel hűltek a hűtőben ezzel és csokidarával dekoráltam. Délután vágjuk fel.

2014. december 21., vasárnap

Hartyányi krémes Limarától

Már régóta kinéztem Limaránál ezt a receptet és tegnap el is készíttetem biztos sok ismétlés fogja követni, mert annyira finom.


Recept itt: Hartyányi krémes én feléből készítettem a krémen változtattam annyit, hogy 6 dl tej 2 csomag pudingport főztem meg.
15 dkg vajat 10 dkg porcukorral kihabosítottam ehhez kevertem a kihűlt pudingot. Saját régi csoki bevonatot használtam, mást mindent úgy készítettem mint Limara. Először használtan Kerrygold vajat ( akciós vokt a lidl.-be nagyon finom lett a krém tőle!

2014. december 19., péntek

Baconos sajtos csirkemell



Akár Karácsonyi menü része is lehet finom laktató étel. Az adag most négy személyre készült.

Hozzávalók :

1         db                   nagyobb kicsontozott csirkemell
25      dkg                  bacon
20      dkg                  reszelt trappista sajt
só, bors, liszt, olaj.
Kicsontozott csirkemellet felszeleteljük, ,megmossuk leszárítjuk a vizet róla. Sózzuk borsozzuk. Lisztbe forgatjuk és serpenyőben kisütjük. tepsibe rakjuk megszórjuk reszelt sajttal ráhelyezzük a bacon szeleteket 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Serpenyőben maradt olajon sütöttem hozzá krumplit. Mindenkinek ízlett. 

2014. december 12., péntek

Tibor 24. szülinap torta és a többi..


24 év hosszú idő de azért sok mindenre vissza emlékszik az ember a gyermek várására a csodára a születésre és azt követő évekre. Iron Maiden mánia folytatódik most ostyakép került a tortára a Killers album borítója. Nagy zenker formában sült 10 tojásos világos piskóta aztán egy 5 tojásos kakaós. A nagyobb simát ketté vágva középre került a kakaós. A torta puding alapú csokis krémmel töltve és kakaós vajas krémmel burkolva erre került az ostya kép. Vajkrémmel dekoráltam.
Az ebéd rántott csirke mell volt gombás rizzsel és majonézes szív salátával. 


Az ünnepelt kapott fonalakat, Iron Maiden Fan Club tagságot.


Rajta lévő póló onnét van.


4.-es metrón útban a fonalért. :) Örömteli ünnep volt!  

2014. december 5., péntek

Moha ribizlis sült turó tortája kicsit másképpen

Fiam Dani kért meg, hogy süssek ribizlis túró tortát Mohánál találtam ezt a jó kis receptet. Egyben tértem el a receptől mivel nem kaptam mirelit ribizlit így ribizli dzsemet használtam 290 g-t.

Mint a képen látszik Zenker formában sült méghozzá a kisebb formában. Azért döntöttem e mellett, mert könnyebben szállítható még a dobozába is visszakerült úgy vitte Dani ajándékba.
Kép a formáról:

Kis mérete ellenére biztos sokat fogom használni. :)  Ízlett az ünnepeltnek. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis