2014. június 1., vasárnap

Zöldborsó leves csirke aprólékkal


Kép nem adja vissza de 1 kg zöldborsó került a levesbe. Házi csirkét veszek és többségében egészet. Utóbbi időben elég sok csirke aprólék leves volt. Most kicsit másképp készítettem.
Hozzávalók:
1 db        csirke aprólék
1 cs.        vegyes  zöldség 3 sárga és 2 fehér répa
1 kg        zöldborsó
egy marék öreg tarhonya, liba zsír, só, őrölt bors, vega fűszerkeverék, víz, rozs tk liszt, piros paprika

A csirke aprólékot megmosom és hideg vízben felteszem főni körülbelül 3 l vízben, sózom, forrás után habját leszedem körülbelül 1 órát főzöm így. Zöldséget és a zöldborsót megpucolom megmosom. Zöldséget karikára vágom libazsíron az őrölt borssal, vega fűszerrel zöldborsóval megpárolom és a levesbe teszem. Ekkor teszem bele a tarhonyát is. Petrezselymet felvágom a maradék zsíron megpárolom erre teszek rozs lisztet rántást készítek.  Tűzről ó levéve piros paprikát teszek rá vízzel felöntöm és berántom vele a levest. Nagyon finom és laktató leves lett.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis