2012. június 27., szerda

Szülinapi tortám


Mindent elterveztem előre de arra nem számítottam, hogy ennyire meleg lesz így csütörtökön nem sütöttem a négyzet alakú tortához a három lapot.

2012. június 23., szombat

Sajtos basamell mártásos pulyka medálion sült új burgonyával

   Körülbelül 70 dkg pulyka medáliont megmostam letisztítottam sóval borssal fűszereztem olajon elősütöttem. Elkészítettem a basamell mártás. 5 dkg vajon 5 dkg liszttel világos rántást készítek.  Felöntöm fél liter tejjel sóval borssal, szerecsendióval  fűszereztem  folytonos keverés mellett  felfőzöm.
Tepsit kivajazom beleteszem a hús szeleteket ráöntöm a basamell rántást, trappista sajtot reszeltem rá körülbelül 15 dkg-ot 180 fokos sütőben sütöttem 30 percet. Serpenyőben sült új burgonyát adtam hozzá. 

2012. június 18., hétfő

Tejszínes rebarbara leves


Előző bejegyzésemben írtam, hogy hozom előző heti vasárnapi ebédünk receptjét.  Közben annyi minden történt, hogy a hétvégére gondolt recepteket ma kezdem hozni.

2012. június 13., szerda

Vasárnapi ebéd



Vasárnapi de bármely ünnepibb alkalomra ajánlom ezt az ételsort:

 Tejszínes rebarbara leves.


       Sajtos basamell mártásos pulyka medálion sült új burgonyával.


       Rebarbarás egyensúly süti.
Recepteket a napokban hozom sorban.
                                          

2012. június 1., péntek

Sörkifli Mohától

Moha konyha oldalán találtam ezt a Sörkifli receptet kétszer készítettem tegnap és ma. Nagyon finom csak még meg kell tanulnom formázni:
Mai 

                                                                       tegnapi.

Többet kell készítenem, hogy megtanuljam a formázást. Köszönöm Mohának és a Kifőztük Magazinnak receptet. Mindent úgy csináltam mint Moha. Lisztet kevertem világos tönkölylisztből 15 dkg kenyérlisztből 35 dkg használtam és olívaolajat tettem bele.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis