2012. május 20., vasárnap

Piskóta alap recept.

Farkas Vilmos  alap piskóta receptje. Utóbbi időben ezt használom ez lett a bevált piskóta receptem.
Hozzávalók:
8   db   tojás kettéválasztva
160 g   liszt
160 g   cukor

Előkészítés:

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. ( Nálam a gáznál ez 180 fok.)
Sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. ( 23 cm-re állítom előtte a sütő karikát.)
Tojás sárgáját habosra keverjük. ( Én a fele cukrot is bele teszem.)
Tojás fehérjéből és a cukorból (nálam a fele), nem túl kemény habot verünk. Olyan állaga legyen mint a tejfölnek mint amikor nincs kikeverve.
Felvert sárgáját és fehérjét óvatosan összeforgatjuk.
Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
Habkártyával a sütőkarikába szedjük és felhúzzuk a sütő karika széléig így homorú formát adva a piskótának.( Nekem nem megy a széléig, mert magasabb a sütő keret.)
40 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Lehet dióval, kakaóval készíteni de akkor az arány 130 g liszt 30 g dió vagy kakaó.

Recept eredetije : itt

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis