2011. december 10., szombat

Diós krém

Régóta használt alapkrém általában tortába de nagyon finom szelet sütikbe is. Ez a mennyiség egy 20 cm tortába elég.
Hozzávalók:
3    dl      tej
4    ek     liszt
20  dkg   vaj  ( lehet persze margarin is)
15  dkg   porcukor
10  dkg   dió
vaníliás cukor vagy 1/4 vanília rúd, rum aroma ( lehet rum is)


Tejből és a lisztből vanília rúddal pépet főzők félre teszem hűlni.
Közben kikavarom a vajat ha habos beleteszem a porcukrot (  ha nem vanília rudat használok hanem vaníliás cukrot azt most teszem bele) tovább kavarom.
Jöhet a kihűtött tejes pép tovább kavarom ( figyelni kell, mert a habverő felszokta hozni a nyílásig) hozzá adom a diót és a rum aromát és készre keverem. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis