2011. július 30., szombat

Kenyér ahogy én készitem. Második rész: Fehér kenyér

Ahol az első részben befejeztük most ott folytatjuk a kenyér készítését.
A kiindulási pont Limara: Jól bevált kenyere volt. Ezt én jól átvariáltam.
Hozzávalók:
25   dkg    öreg tészta /nyanya/
  2   tk.      só
  1   ek.     burgonya pehely
  1   ek.     zab pehely
  1   ek.     tönköly pehely
  1   tk       sikér
10   dkg    tönköly liszt
10   dkg    finom liszt
10   dkg    rétes liszt
20   dkg    kenyér liszt
  2    ek     oliva olaj
2,5   dl      viz
0,5   dl      tej
  1    tk      cukor
  1  dkg     élesztő
Ebben a sorrendben tettem a kenyérsütő tartályába. 20 perc dagasztás után  kicsit átgyúrtam:

Kelesztő tálba teszem  kelesztem 30 percet átforgatom újra 30 perc kelesztés után megformázom és jénaiba teszem:
 Bekapcsolom a sütőt 230 fokra. Fél óra kelesztés után pengével bevágom a kenyeret  és lespriccelem vízzel:
Ráteszem a tetejét és körülbelül 1 órát sütőm ( gáz sütő). Kiveszem a jénaiból és lespriccelem vízzel.
                                        Egy órával a spriccelés után.

                                                       Felvágva.
Következő rész tippekről és az alapanyagokról fog szólni.












8 megjegyzés:

Bianka írta...

Gyönyörű ez a kenyér

Maryenne írta...

Köszi szépen Bianka a dicséretet! :)

Brigitta írta...

Nagyon csini lett!

Maryenne írta...

Köszi Brigi! :)

Juci írta...

Ide érzik a kenyér friss illata!
Nagyon ügyes vagy!
Igazán jól sikerült a kenyered!

Maryenne írta...

Juci köszönöm szépen. Körülbelül heti három készül így már van rutinom! :)

paariza írta...

Nem tudok én sem mást írni , gyönyörű a kenyered !

Marianna Beszteri írta...

@paariza
Köszi szépen Iza! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis